Thermomix to urządzenie, które od lat rewolucjonizuje kuchnie. Jest to narzędzie kuchenne typu „wszystko w jednym”, które działa jak blender i robot kuchenny, ale także jak młynek, mikser, a nawet piekarnik. Ze względu na jego wszechstronność nie może dziwić fakt, że tak wiele osób jest zainteresowanych zakupem Thermomixa. Oto kilka jego możliwości wykorzystania.
Czym jest Thermomix?
Thermomix to najnowocześniejsze i najbardziej innowacyjne urządzenie kuchenne – twierdzi pracownik firmy, które jedną z usług jest naprawa Thermomix w Poznaniu. Łączy w sobie funkcje 12 urządzeń w jednym: gotuje, miesza, waży, paruje, miksuje, rozdrabnia, kruszy lód, miesza, sieka i ugniata. Często określane jest mianem „wszystko w jednym” lub “kuchenny asystent”. Thermomix wyposażony jest w inteligentną technologię oraz duży kolorowy wyświetlacz. Misa ze stali nierdzewnej może być podgrzewana do 120ºC lub używana jako zamrażarka o temperaturze -9ºC.
Użytkownicy Thermomixa otrzymują dostęp nie tylko do funkcjonalnego urządzenia kuchennego, ale również do panelu z przepisami. Można w nim znaleźć całe mnóstwo inspiracji do przygotowania pysznych śniadań, wykwintnych obiadów i słodkich deserów – zarówno w klasycznej, jak i nowoczesnej odsłonie.
Zastosowanie Thermomixa – kilka przykładów
Thermomix oferuje wiele możliwości dzięki swojej funkcjonalności i prostej obsłudze. Thermomixa można używać do siekania warzyw, wyrabiania ciasta, gotowania warzyw i mięsa, ubijania śmietany lub rozpuszczania czekolady na deser – przekonuje właściciel firmy, które jedną z usług jest serwis Thermomix w Poznaniu. Ponad 100 programów automatycznych pozwala na przygotowanie potraw bez wysiłku i szybko.
Szczególna cecha urządzenia jest to, że pozwala dowolnie łączyć sześć funkcji. Dzięki temu możliwe jest korzystanie z różnych technik kulinarnych, takich jak gotowanie, smażenie i mieszanie, brudząc przy tym tylko jedno urządzenie.
Co ważne, Thermomix nie tylko doskonale sprawdza się do przygotowywania posiłków. Często wykorzystywany jest w formie wagi do odmierzania gramatury składników konkretnego dania. Te następnie trafiają na patelnię, do miski lub garnka – w zależności od wybranego przepisu.