Z pomocą przyjdzie Wam olej rzepakowy, bogaty w witaminy E i K, o neutralnym kolorze i smaku, który sprawdzi się podczas przygotowywania pieczeni, sałatek i świątecznych ciast.
Andrzej Polan, kucharz i ambasador kampanii „Olej rzepakowy skarbem Europy”:
Święta czas cudny, rodzinny, pełen prezentów, życzeń i dobrego jedzenia. Olej rzepakowy jest stałym elementem tradycyjnej polskiej kuchni. Moje propozycje to rodzaj zachęty, żeby skorzystać z jego walorów i przygotować dodatkowo dania z poza menu, które już pewnie zaplanowaliście. Zapewniam, będą to hity na Waszych stołach! Potrawy przygotowywane z myślą o najbliższych osobach smakują najlepiej. Życzę Państwu, żeby było smacznie, zdrowo i rodzinnie!
Zapraszamy do zapoznania się z tekstem z załącznika, w którym znajdą Państwo przepisy kulinarne Andrzeja Polana na:
- Pierogi ziemniaczane ze smażoną kapustą kiszoną,
- Smażone ptysie z kremem chałwowym, makiem i orzechami
Wesołych i smacznych Świąt!