Rogale marcińskie krok po kroku


Może Ci się również spodoba

12 komentarzy

  1. Gosia Maj napisał(a):

    Cudne te Twoje rogale. Jako nieużywająca cukru chciałam pokombinować z miodem albo ksylitolem. Czy drożdże odpalą na miodzie? Punkt za kreatywne pozyskiwanie marcepanu haha!

    • Agata napisał(a):

      Gosiu, nie znam się na wygibasach z drożdżowym, zawsze dawałam cukier. Czytałam gdzieś, że na ksylitolu drożdże na pewno nie ruszą, co do miodu – skoro w zakwasie chlebowym drożdże działają, a jest tam miód, to kto wie?

    • Ania napisał(a):

      Drożdżowe pięknie rośnie na miodzie. Ksylitol niestety zabija drożdże więc tylko do polukrowania się nadaje lub posypania na wierzch.

  2. kasik napisał(a):

    CUDNE CUDNE <3 A skąd biały mak?

  3. Dorota napisał(a):

    Taka ilość na raz to za dużo dla 3 osobowej rodziny. Robić mniej – nie opłaca się.
    Myślisz, że dużo stracą na jakości/smaku, jeśli je zamrożę po upieczeniu?

  4. Łucja napisał(a):

    Zrobię, szukałam przepisu, a skoro sprawdziłaś to skorzystam 🙂

  5. Yenna napisał(a):

    Mam pytanie, może trochę naiwne… Masło rozsmarować tylko raz na cieście, czy przy każdym jego składaniu?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

banner