Pełnoziarniste naleśniki z serem i różowymi winogronami


Może Ci się również spodoba

11 komentarzy

  1. whiness napisał(a):

    Uwielbiam takie naleśniki! 🙂

  2. Daria napisał(a):

    Cudownie podane naleśniki:)

  3. mora napisał(a):

    Po raz kolejny gratuluję inwencji niebanalnym podawaniu banalnych dań.Pozdrawiam rześko w te upalne dni.

  4. teenager ;) napisał(a):

    bardzo lubię te naleśniki, najlepsze z twarożkiem 😉

  5. Marta napisał(a):

    Jeśli uda nam się spotkać, to już wkrótce poznasz nawet dwie osoby, które nie tkną naleśników z serem. Właściwie osóbki. Ich imiona to Dominik i Łucja 😀

  6. Ania napisał(a):

    Witam ponownie, robiąc coś z Twoich przepisów mam zawsze ten sam problem, brak odpowiedniej mąki. Czy do naleśników mogę wykorzystać mąkę pszenną razową ? I jeszcze jedno zapisałam się na piątkowe warsztaty, uwielbiam piec ciasta. Moja prośba żebym trafiła właśnie do grupy piekącej ciasto korzenne. Pozdrawiam !

    • Agata napisał(a):

      Aniu, jest niewielka różnica między mąką razową (typ 2000) a mąką graham (typ 1800) – spokojnie możesz użyć jej zamiast podanej w przepisie. Sugerowałabym jednak, żeby była domieszka mąki niższego typu (chlebowej, tortowej), żeby naleśniki były lżejsze.
      A co do warsztatów – to nie ja je prowadzę – pomyliłaś Agaty 🙂
      Pozdrawiam!

  7. Ania napisał(a):

    Dzięki za radę, naleśniki zrobiłam, mąkę pomieszałam i wyszły bardzo dobre. Bardzo mi się podobało, że nie musiałam za każdym nowym naleśnikiem smarować patelni. A co do warsztatów, to ciekawe, gdzie zapisała mnie koleżanka. Byłam przekonana, że do Ciebie. Szkoda ! Pozdrawiam!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

banner