Pączki


Może Ci się również spodoba

4 komentarze

  1. coline napisał(a):

    Przeraża mnie ten 1kg smalcu. Aż mi serce drży na myśl o tej bombie cholesterolowej. Nie lepiej byłoby smażyć na oleju rzepakowym? Zdrowiej, dużo zdrowiej…

    • Agata napisał(a):

      Oj tam, oj tam… 😛 przecież to wcale nie znaczy, że musisz zjeść te kilo smalcu. Jadłam kiedyś pączki smażone na oleju, to nie całkiem był ten smak… 🙂
      Po zważeniu smalcu, który mi został, okazało się, że w pączkach zostało ok 60 g minus to, co się odsączyło na papierze. Nie jest źle 🙂

  2. magda napisał(a):

    Pięknie wyglądają twoje pączki :). Przyznam szczerze że też miałam uprzedzenie do smażenia na smalcu ale ostatnio właśnie na smalcu usmażyłam swoje pączki. I… o dziwo rzeczywiście lepiej smakują a ciasto nie wciągneło dużo tłuszczu.(dodam że nie raz smażyłam na oleju) A cholesterol… no cóż, przecież nie codziennie się jada takie przysmaki 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

banner