Ogórki kiszone – najlepsze


Może Ci się również spodoba

10 komentarzy

  1. mora pisze:

    ślinka cieknie- klawiatura do wysuszenia 😛

  2. MONIKA pisze:

    TEŻ TAKIE ROBIĘ , ALE DODAJĘ JESZCZE PIEPRZ MŁOTKOWANY

  3. pleszka pisze:

    Prababcia mojej córki dodawała jeszcze na wierzch słoika liść orzecha włoskiego.

  4. mona pisze:

    po 3 dniach robi mi się jakiś zielonkawo niebieskawy nalot na ogórkach – jak postrzasne sloikiem to sie rozpływa. Czy to pleśń? Ze słoików leci mi jeszcze woda, mają 3 dni. Rozumiem, że mam nieszczelne słoiki i długo nie mogę trzymać tych ogórków? Jak długo mogę?

    • Agata pisze:

      Mona, to, że woda wycieka ze słoików jest normalne (w trakcie kiszenia powstają gazy i ciśnienie wypiera część wody) – po tygodniu wystarczy mocniej dokręcić zakrętki i odstawić słoiki w chłodne miejsce, powinny wytrzymać przez zimę. Na ogórkach może się tworzyć nalot. Będzie dobrze 🙂

  5. mona pisze:

    otworzyłam słoiki i są purchawki, czemu? dałam liście wiśni i były kilka godzin w zimnej wodzie…

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner