Majonez


Może Ci się również spodoba

18 komentarzy

  1. Kamila pisze:

    Mam ochotę zrobić taki majonez ;D Czy nadadzą się do niego jaja, które mają jeszcze termin do 18 kwienia?
    I jak rozpoznać, że majonez się zważył?

    • Agata pisze:

      Nadadzą się żółtka z takich jajek, pod warunkiem, że zrobisz i zjesz majonez przed upływem terminu ważności 🙂 Zwarzony majonez się rozwarstwia, robią się w nim grudki – nie jest jednolity.

  2. Kamila pisze:

    Dziękuje bardzo za odpowiedź 😉

  3. Łucja pisze:

    Kiedyś u mnie w domu jadło się tylko taki majonez!! Nie było takiej opcji żeby go kupić w sklepie!! Ostatnio się rozleniwiliśmy, ale na święta obowiązkowo kręcony jest domowy !!
    P.s. Pamiętam, jak niecierpiałam kręcić majonezu 🙂 strasznie mozolna praca i jeszcze pod koniec potrafił mi się zważyć !!

    • Agata pisze:

      Jak byłam łepkiem, też nie przepadałam za kręceniem i też mi się warzył, bo robiłam sobie przerwy i potem zapominałam, w którą stronę kręciłam. Stąd też wiem, co zrobić, żeby naprawić taki majonez 🙂

  4. Karola pisze:

    Ten majonez na zdjęciu powstał z takiej ilości składników jak w przepisie? Jeśli tak , to bardzo dużo i ekonomicznie. Jakoś nigdy nie rozbiłam majonezu sama, bo myslałam, że potrzebuję na przyzwoitą ilość sosu kopy jajek i beczki oleju;) Ale jeśli wychodzi go tak dużo, to w te święta będę jadła własny!

  5. JustInka pisze:

    Tak, muszę przyznać, że nie ma lepszego majonezu, nad ten samodzielnie przygotowany!

  6. beata pisze:

    Właśnie zrobiłam majonez .Jest super .Polecam

  7. Dorota pisze:

    No dopsz… Przekonałaś mnie:)
    Dam sobie szansę na ukęcenie domowego majonezu. Oby tylko się udał, bo niestety w razie porażki szybko się zniechęcam, .
    Dam znać, jak wyszedł.

  8. Dorota pisze:

    Victoria! 🙂
    Mój pierwszy w życiu majonez już ‚przegryza się’ w lodówce.
    Ręka ciut za hojna dla cukru była i sypnęła nie ‚szczyptę’ a płaską łyżeczkę, więc wyszedł słodszy niż ustawa przewiduje, ale grunt ze się nie zwarzył 🙂
    Dziękuję.

    • Agata pisze:

      Gratulacje! Oswoiłaś majonez 😀 (A taki słodki możesz wrzucić w babkę majonezową, w internetach jest mnóstwo przepisów – możesz go też rozmnożyć: zrobić drugi, a ten słodki dokładać łyżka po łyżce zamiast oleju)

  9. Ola pisze:

    Mam ochotę taki zrobić, jeszcze nigdy nie próbowałam. Czy można go kręcić za pomocą miksera planetarnego na minimalnych obrotach?

  10. martyna pisze:

    Przepis super! Zastanawia mnie tylko jedno.. Dlaczego ludzie piszą w komentarzach „ważyć”.. Chyba jednak „ważyć” a „warzyć” to znacząca różnica. Ale dobra, nie czepiam się już… xD

  11. Marek pisze:

    Wszystkie składniki do wysokiego naczynia, blender na maksymalne obroty, zanurzyć do dna, włączyć i powoli do góry. Majonez gotowy w 30 sekund. Powodzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner