Kruche ciasto z pianką i malinami – bardzo popularne :)


Może Ci się również spodoba

31 komentarzy

  1. Ervisha napisał(a):

    Cudowne i na pewno smaczne 🙂

  2. Inspirowane Smakiem napisał(a):

    Super wygląda ta malinowa chmurka. W sklepie, w którym kupuję chleb zawsze są całe blachy tego ciasta w sprzedaży. 🙂

  3. magma napisał(a):

    wygląda bardzo smacznie:)

  4. PAULA napisał(a):

    Niebo w gębie wyszło cudowne ze świeżymi malinkami;];]ekstra urosło niesamowicie;]

  5. Małgorzata napisał(a):

    Koleżanki! Próbuję różnych sposobów ale pianka ciągle opada 🙁 Co mogę robić źle? Zbyt długo ubijam, piekarnik za gorący albo za długo trzymam w piekarniku, zbyt dokładnie mieszam budyń. Jasna cholerka mnie bierze bo jestem typem perfekcjonistki- jeżeli chodzi o ciasta

    • Agata napisał(a):

      Hm… trudno mi powiedzieć. Białka muszą być dobrze ubite, ale nie przesadzaj z miksowaniem po dodaniu proszku budyniowego i oleju. Ubijaj tylko do połączenia składników. Powodzenia 🙂

  6. ANNA GAWLITA napisał(a):

    PODZIĘKOWANIA DLA PANI CO DAŁA PRZEPIS NA CIASTO Z MALINAMI JEST BARDZO SMACZNE I SZYBKO SIĘ ROBI ROBIĘ CZĘSTO OD KIEDY ZOBACZYŁAM TEN PRZEPIS RODZINIE BARDZO SMAKUJE CZĘSTO SIĘ GO DOMAGAJĄ MALINY MAM SWOJE Z OGRÓDKA A TERAZ ZAMRAŻAM ABY BYŁY NA ZIMĘ JESZCZE RAZ DZIĘKUJE

  7. ANNA GAWLITA napisał(a):

    DZIĘKUJE

  8. ANNA GAWLITA napisał(a):

    MOŻNA GO UPIEC RÓWNIEŻ Z INNYMI OWOCAMI

  9. ANNA GAWLITA napisał(a):

    ja mam piekarnik nastawiony na 170 stopni pieke 35 minut i wychodzi a dziś nawet ciasta nie podpiekałam spód surowy na to pianę puzniej maliny i tarte ciasto i wstawiłam do piekarnika i wyszło ładne

    • Agata napisał(a):

      o, to dobrze wiedzieć 🙂 można zaoszczędzić sporo czasu

    • Aga napisał(a):

      Ja też tak zrobiłam, bez podpiekania i wyszedł super. Oczywiście jak to ja trochę kombinował np. Zamiast oleju słonecznikowy-kokosowy i 100g mąki owsiane do ciasta. Ciasto wyszło kruchutkie i pianka super tylko trzeba dobrze schodzić

  10. ANNA GAWLITA napisał(a):

    pani przepis pojechał zagranice bo tak smakował ten z malinami

  11. ANNA GAWLITA napisał(a):

    dziś upiekłam znów to ciasto z malinami trochę poprawiłam aby tak nie opadało po upieczeniu dałam do piany 3 budynie wymieszałam łyżką aby się nie kurzyło pod mikserem ale kiedy dawałam olej to lekko potrzepałam mikserem i wyszło bardzo ładnie kto się częstuje z gości to myśli że to sernik z malinami

  12. Magda napisał(a):

    Ciasto wyszlo rewelacyjne! Dziekujemy za przepis.

  13. Aleksandra napisał(a):

    Idealny opis – placek rewelacyjny. Dziękuję. Pozdrawiam

  14. Ciastkara napisał(a):

    A mi pianka wyszła całkiem sucha… Smakowała jak biszkopt. Piekłam 30 minut.

  15. Agata napisał(a):

    A nie możnaby tej pianki bez oleju zrobić?

    • Agata napisał(a):

      Na upartego możesz spróbować, ale wyjdzie Ci coś innego. Zawsze piekłam z olejem 😉

      • Agata napisał(a):

        Może właśnie wtedy wyjdzie sucha ta pianka… Upiekłam jak pisałaś, właśnie się studzi, ale już nie mogę się doczekać 🙂 Pięknie pachnie 🙂

        • Agata napisał(a):

          Wyjdzie pewnie coś w rodzaju bezy. Od oleju na pewno pianka staje się elastyczna 🙂 Smacznego! (i czekam na opis rezultatu) 🙂

  16. gosc napisał(a):

    ciasto super.Mam pytanko-czy mozna uzyc budyniu malinowego?Z malinami to chyba dobry pomysl

  17. łakomczuch napisał(a):

    Super ciasto piekłam wczoraj i juz niema. Przepis rozdany sąsiadkom .hit klatkowy. polecam

  18. annagawlita napisał(a):

    witam ja to ciasto piekę już dosyć często bo wszystkim smakuje maliny mam swoje a dziś zrobiłam z brzoskwiniami z puszki i też wyszło ale jeszcze jeden sposób zamiast proszku do pieczenia dałam drożdże 5 deka bo nie miałam proszku do pieczenia i 3 łyżki mleka aby rozpuśćić drożdże i troche cukru jak się rozpuściły to dałam do ciasta i wyszło dobrze

  19. Dagmara napisał(a):

    Piekłam z malinami i z wiśniami. Obie wersje przepyszne, a rodzinka zachwycona 🙂

  20. Monika napisał(a):

    Ciasto pycha ja je zrobiłam ale z rabarbarem i polecam tak samo pyszne i cudny smakołyk na ciepłe dni

  21. fiolka35 napisał(a):

    Ciasto jest przepyszne , troszkę bałam się tej pianki, ale wszystko wyszło ok. Dla mnie osobiście za słodkie, więc następnym razem dam mniej cukru. Chociaż mój mąż zachwycał się.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

banner