Kruche ciasto z pianką i malinami – bardzo popularne :)


Może Ci się również spodoba

33 komentarze

  1. Ervisha napisał(a):

    Cudowne i na pewno smaczne 🙂

  2. Inspirowane Smakiem napisał(a):

    Super wygląda ta malinowa chmurka. W sklepie, w którym kupuję chleb zawsze są całe blachy tego ciasta w sprzedaży. 🙂

  3. magma napisał(a):

    wygląda bardzo smacznie:)

  4. PAULA napisał(a):

    Niebo w gębie wyszło cudowne ze świeżymi malinkami;];]ekstra urosło niesamowicie;]

  5. Małgorzata napisał(a):

    Koleżanki! Próbuję różnych sposobów ale pianka ciągle opada 🙁 Co mogę robić źle? Zbyt długo ubijam, piekarnik za gorący albo za długo trzymam w piekarniku, zbyt dokładnie mieszam budyń. Jasna cholerka mnie bierze bo jestem typem perfekcjonistki- jeżeli chodzi o ciasta

    • Agata napisał(a):

      Hm… trudno mi powiedzieć. Białka muszą być dobrze ubite, ale nie przesadzaj z miksowaniem po dodaniu proszku budyniowego i oleju. Ubijaj tylko do połączenia składników. Powodzenia 🙂

  6. ANNA GAWLITA napisał(a):

    PODZIĘKOWANIA DLA PANI CO DAŁA PRZEPIS NA CIASTO Z MALINAMI JEST BARDZO SMACZNE I SZYBKO SIĘ ROBI ROBIĘ CZĘSTO OD KIEDY ZOBACZYŁAM TEN PRZEPIS RODZINIE BARDZO SMAKUJE CZĘSTO SIĘ GO DOMAGAJĄ MALINY MAM SWOJE Z OGRÓDKA A TERAZ ZAMRAŻAM ABY BYŁY NA ZIMĘ JESZCZE RAZ DZIĘKUJE

  7. ANNA GAWLITA napisał(a):

    DZIĘKUJE

  8. ANNA GAWLITA napisał(a):

    MOŻNA GO UPIEC RÓWNIEŻ Z INNYMI OWOCAMI

  9. ANNA GAWLITA napisał(a):

    ja mam piekarnik nastawiony na 170 stopni pieke 35 minut i wychodzi a dziś nawet ciasta nie podpiekałam spód surowy na to pianę puzniej maliny i tarte ciasto i wstawiłam do piekarnika i wyszło ładne

    • Agata napisał(a):

      o, to dobrze wiedzieć 🙂 można zaoszczędzić sporo czasu

    • Aga napisał(a):

      Ja też tak zrobiłam, bez podpiekania i wyszedł super. Oczywiście jak to ja trochę kombinował np. Zamiast oleju słonecznikowy-kokosowy i 100g mąki owsiane do ciasta. Ciasto wyszło kruchutkie i pianka super tylko trzeba dobrze schodzić

  10. ANNA GAWLITA napisał(a):

    pani przepis pojechał zagranice bo tak smakował ten z malinami

  11. ANNA GAWLITA napisał(a):

    dziś upiekłam znów to ciasto z malinami trochę poprawiłam aby tak nie opadało po upieczeniu dałam do piany 3 budynie wymieszałam łyżką aby się nie kurzyło pod mikserem ale kiedy dawałam olej to lekko potrzepałam mikserem i wyszło bardzo ładnie kto się częstuje z gości to myśli że to sernik z malinami

  12. Magda napisał(a):

    Ciasto wyszlo rewelacyjne! Dziekujemy za przepis.

  13. Aleksandra napisał(a):

    Idealny opis – placek rewelacyjny. Dziękuję. Pozdrawiam

  14. Ciastkara napisał(a):

    A mi pianka wyszła całkiem sucha… Smakowała jak biszkopt. Piekłam 30 minut.

  15. Agata napisał(a):

    A nie możnaby tej pianki bez oleju zrobić?

    • Agata napisał(a):

      Na upartego możesz spróbować, ale wyjdzie Ci coś innego. Zawsze piekłam z olejem 😉

      • Agata napisał(a):

        Może właśnie wtedy wyjdzie sucha ta pianka… Upiekłam jak pisałaś, właśnie się studzi, ale już nie mogę się doczekać 🙂 Pięknie pachnie 🙂

        • Agata napisał(a):

          Wyjdzie pewnie coś w rodzaju bezy. Od oleju na pewno pianka staje się elastyczna 🙂 Smacznego! (i czekam na opis rezultatu) 🙂

  16. gosc napisał(a):

    ciasto super.Mam pytanko-czy mozna uzyc budyniu malinowego?Z malinami to chyba dobry pomysl

  17. łakomczuch napisał(a):

    Super ciasto piekłam wczoraj i juz niema. Przepis rozdany sąsiadkom .hit klatkowy. polecam

  18. annagawlita napisał(a):

    witam ja to ciasto piekę już dosyć często bo wszystkim smakuje maliny mam swoje a dziś zrobiłam z brzoskwiniami z puszki i też wyszło ale jeszcze jeden sposób zamiast proszku do pieczenia dałam drożdże 5 deka bo nie miałam proszku do pieczenia i 3 łyżki mleka aby rozpuśćić drożdże i troche cukru jak się rozpuściły to dałam do ciasta i wyszło dobrze

  19. Dagmara napisał(a):

    Piekłam z malinami i z wiśniami. Obie wersje przepyszne, a rodzinka zachwycona 🙂

  20. Monika napisał(a):

    Ciasto pycha ja je zrobiłam ale z rabarbarem i polecam tak samo pyszne i cudny smakołyk na ciepłe dni

  21. fiolka35 napisał(a):

    Ciasto jest przepyszne , troszkę bałam się tej pianki, ale wszystko wyszło ok. Dla mnie osobiście za słodkie, więc następnym razem dam mniej cukru. Chociaż mój mąż zachwycał się.

  22. elka napisał(a):

    Upiekłam, bardzo smaczne, szybko u mnie poszło. miałam, niewiele malin dlatego zmieszałam z borówkami.pycha.

  23. Eliza napisał(a):

    Wyśmienite!!! Szybko, tanio i pysznie;) Najlepsze cieple, prosto z piekarnika z dodatkiem zimnego mleka😍

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

banner