Kruche ciasto z brzoskwiniami


Może Ci się również spodoba

46 komentarzy

  1. kuchnia-domowa-ani.blogspot.com napisał(a):

    Jak to ciasto smakuje tak jak wygląda to muszę go koniecznie zrobić!

  2. Klaudia napisał(a):

    Obłędnie wygląda, faktycznie musiało szybko zniknąć z talerzy i ta kruszonka mniam …

  3. Marta napisał(a):

    Jak będziesz do mnie jechać, upiecz to ciasto i zapakuj 😛

  4. Karolcia napisał(a):

    Szukałam ciacha z brzoskwiniami, znalazłam na necie 3 różne przepisy.. Wybrałam Twój i.. ciasto wyszło po prostu rewelacja! Jest szybkie, mega proste a efekt piorunujący! Rewelacyjne ciasto 🙂 Bardzo Ci dziękuję za ten przepis który wylądował już moim zeszyciku najlepszych i sprawdzonych przepisów :))

  5. kaja napisał(a):

    super, do masy brzoskwiniowej wsypuję pół torebki galaretki brzoskwiniowej, wtedy nieodparowana woda zgęstnieje.

  6. teresia napisał(a):

    Witam serdecznnie super przepis
    dziekuje bardzo .

  7. Sylwia napisał(a):

    czy mogę użyć brzoskwiń z puszki?

  8. Gonia napisał(a):

    Hej,
    Również polecam to ciasto! Szukałam jakiegoś fajnego przepisu z brzoskwiniami i to jest to! Jestem nowicjuszką pod względem wypieków ale udało mi się i wszyscy się nim zajadali 🙂
    Jeśli mogę doradzić to polecam dorzucić galaretki do brzoskwiń bo te owoce są bardzo wodniste, oprócz tego ja osobiście dodałam więcej cukru do ubitego białka ale to od smaku zależy
    Powodzenia w wypiekach i dziękuje za fajny przepis

    • Agata napisał(a):

      Bardzo mnie cieszy, że chciało Ci się tutaj wrócić i zostawić komentarz – dziękuję ;). Faktycznie brzoskwinie mają w sobie dużo wody i można dodać do nich galaretkę (albo pektynę) lub przyspieszyć proces i zamiast świeżych owoców użyć dżemu 😉 Pozdrawiam!

  9. Mg napisał(a):

    A gdzie jest proszek do pieczenia? Przepis jest bez tego składnika???

    • Agata napisał(a):

      Witaj, jeśli chcesz mieć bardziej wyrośnięte ciasto, to dodaj proszku albo sody. Tutaj nie ma takiej konieczności, a i w wielu recepturach na kruche ciasto spulchniacz nie jest obligatoryjny. To najprostszy przepis na kruche ciasto. Pozdrawiam 😉

  10. Gonia napisał(a):

    Jeśli chciałabym żeby ciasto bardzie wyrosło ile powinnam dodać proszku do pieczenia ?

  11. izuunowicjusz napisał(a):

    pomyliłam kolejność … kurde zamiast najpierw owoce to wlałam białka ubite 🙁 piekę ale chyba nic z tego .. ;( ehh …

  12. Dagmara napisał(a):

    Hej, ciasto wyglada przepysznie, ale czy piana z białek po czasie nie stanie sie wodnista? bo jak ubijam samo białko z cukrem to po jakims tam czasie, znowu jest białko nie ubite na dnie…

    • Agata napisał(a):

      Witaj, najpierw ubijasz same białka (ze szczyptą soli i najlepiej zimne) a kiedy będą już sztywne stopniowo dodajesz cukier. Nie ubijaj za długo, bo możesz naruszyć strukturę piany.

  13. Mg napisał(a):

    Wielkie dzięki za przepis. Upiekłam i wyszło rewelacyjne. Miałam za mało brzoskwini i dlatego podsmażyłam brzoskwinie ze śliwkami i smakuje bosko.
    To będzie moje ulubione ciasto do ,,kwaskowatych” owoców.

  14. Anka napisał(a):

    Właśnie piekę! Zobaczymy co to za cudo 🙂

  15. Dark Angel napisał(a):

    Muszę zostawić komentarz, gdyż dziś zrobiłam ciasto z tego przepisu tylko z brzoskwiniami z mojego sadu – trochę kwaśniejszymi, ale dodałam cukru i muszę przyznać, że to najlepsze ciasto jakie kiedykolwiek jadłam i moja rodzina uważa tak samo. Brawa dla autorki przepisu. Teraz będę eksperymentować z jabłkami i gruszkami na przemian. Rewelacja!

  16. magdazk napisał(a):

    właśnie się piecze
    mam nadzieję że mi wyszło
    bo pierwszy raz piekę
    jak smakuje tak jak wygląda na Twoich zdjęciach
    to szacun
    dziękuję za przepis
    magdazk

  17. Ania napisał(a):

    witam, ciasto wygląda przepysznie, robię je, ale czy do kruchego dodać cukier zwykły a do piany puder czy odwrotnie?:D jestem laikiem, więc niech nikogo nie zdziwi moje pytanie:)

  18. Anna Trzepizur napisał(a):

    Fantastyczne ciasto!!!! Odkąd je odnalazłam bez przerwy, nie nudzi się, umiem je zrobić i zawsze smakuje!!! Wielkie dzięki!

  19. Anna Trzepizur napisał(a):

    robię je bez przerwy:)

  20. Monika napisał(a):

    Nie zostało nic innego jak napisać, że wyszło mega pyszne 🙂
    Mąż zadowolony a to najważniejsze 🙂 pozdrawiam

  21. Ewa napisał(a):

    Ha! Siedzi w piekarniku…trzymajcie kciuki, bo brzoskwinie są z puszki, a mąka jest bezglutenowa…Wielkie dzięki dla autorki za przepis. Pałam entuzjazmem bezwarunkowo 🙂

  22. Ewa napisał(a):

    Wyśmienite, miałam nosa…dzisiaj poprawka, ale z połowy porcji. Coś wspaniałego…

  23. Ania napisał(a):

    Ciasto wyszło rewelacyjnie! Do brzoskwiń dodałam galaretkę. Polecam!

  24. Dorka napisał(a):

    Witam serdecznie. Pieke to ciasto juz drugi raz I musze powiedziec ze jest po prostu wspaniale.Jednak ja zamiast maki pszennej daje krupczatke.Polecam

  25. Sylwia napisał(a):

    Ja tak robię szarlotke. Z brzoskwiniami tez super

  26. Ada napisał(a):

    Zrobiłam to ciasto wczoraj, na rodzinne spotkanie. Na ciepło nie smakowało tak dobrze jak na zimno, ale zanim ostygło n i e w i e l e zostało…. rzeczywiscie ciasto rewelacyjne, nawet mnie sie udało :). Tesciowa wczoraj mowila, ze ma nazwę „pleśniak”. Dzieki za świetny przepis 🙂

  27. Agata.K napisał(a):

    Podana temperatura na termoobieg czy gora-dol?

  28. Iwona napisał(a):

    Ciasto wg Twojego przepisu robię już kolejny sezon. Zawsze jest super! Dziekuję 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

banner