Kluseczki wątrobiane do rosołu


Może Ci się również spodoba

4 komentarze

  1. mora napisał(a):

    potwierdzam- kluseczki muszą być pikantne i uszlachetnią rosół nawet ze sklepowego kurczaka 🙂

  2. paula napisał(a):

    Magda Gessler bardzo nie lubi jak przerabia się jej przepisy. Właśnie skończyłam oglądać KR i niestety nie podpisała się pod rewolucja za pozmieniane przepisy. Ciekawe kiedy zapuka do Twoich drzwi i powie oddawaj książkę 😛

  1. 4 listopada 2017

    […] Za Wikipedią: „Rosół – niezagęszczana zupa będąca wywarem mięsno – warzywnym. Sporządzana z drobiu (najczęściej kury lub kurczaka, rzadziej z kapłona lub wołowiny albo baraniny, na Górnym Śląsku z gołębi. Podawana z makaronem typu nitki czy wstążki lub z innymi kluskami (np.lanymi), z ziemniakami lub z plackiem Na Śląsku Cieszyńskim rosół podaje się również z kluskami wątrobianymi…” […]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

banner