Kaszi z wędzoną makrelą


Może Ci się również spodoba

13 komentarzy

  1. Jarek napisał(a):

    Uwielbiam egzotyczną kuchnię i z chęcią spróbuję takich nowych smaków 🙂 Coś pysznego to musi być 🙂

  2. studentka na diecie napisał(a):

    Muszę koniecznie, koniecznie wypróbować takie „sushi” 😀 Jestem bardzo ciekawa smaku 🙂

  3. mora napisał(a):

    Wygląda i brzmi smacznie- spróbuję na pewno 🙂

  4. Maciej napisał(a):

    Kasza na pewno skutecznie zastępuje ryż w tym przepisie 🙂 Trzeba spróbować 🙂

  5. szczypta cukru napisał(a):

    Nigdy nie myślałam o tym, żeby w sushi wykorzystać makrelę. Bardzo ciekawy pomysł, fajna odmiana dla tradycyjnego przepisu.

  6. tenebrosa napisał(a):

    Czy można w tym przepisie wykorzystać kaszę pęczak zamiast perłowej? Sprawdzi się równie dobrze?

    • Agata napisał(a):

      Niestety nie, bo pęczak jest zbyt gruby i nie będzie się kleił jak kasza jęczmienna. Takie kaszi się rozsypie. Dodatki za to można dowolnie modyfikować 🙂

  7. tenebrosa napisał(a):

    I drugie pytanie – serek mascarpone chciałabym zastąpić serkiem kozim, myślicie, że będzie pasował do makreli?

    • Agata napisał(a):

      To dość odważne połączenie, bo kozi serek jest wyrazisty w smaku i zapachu, makrela podobnie (tylko nie w tuszce ryba – filet jest łatwiejszy do podziału) – nie ryzykowałabym. Jeśli kozi serek to może np. z pokrojonym w słupki ogórkiem albo awokado?

  8. Gabrysia napisał(a):

    MEGA PYSZNE!!! Robimy czasem z mężem standardowe sushi, ale to jest o niebo lepsze. Część makreli zastąpiłam łososiem wędzonym na gorąco, smakowało rewelacyjnie. Dziękuję za tak wspaniały przepis.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

banner