Faworki (chrusty)


Może Ci się również spodoba

9 komentarzy

  1. mora napisał(a):

    Wyglądają bardzo smakowicie, spróbuję zrobić w tym roku.Surowce mam, powstrzymuje mnie tylko lenistwo i strach przed tym, że znowu będę chciała za dużo zeżreć.

  2. angoba napisał(a):

    mniam, mniam i jeszcze raz mniam <3 miałam to szczęście, że załapałam się na powyższe chrusty u samej autorki 🙂 chrupkie i przepyszne i z pewnością robi je się szybciej niż pączki

  3. goldins napisał(a):

    Uwielbiam faworki! 😀

  4. Mola napisał(a):

    ciastka dzieciństwa 🙂 pyszne ! szkoda że takie tuczące, ale rz od czasu można zaszaleć 😀

  5. daria napisał(a):

    Moje niestety nie są tak chrupiące nie mają bąbelkow :/

    • Agata napisał(a):

      Następnym razem na pewno wyjdą lepiej – ciasto trzeba porządnie napowietrzyć dobrym wyrobieniem, stąd biorą się bąbelki 🙂

  6. Anka napisał(a):

    Przepis super. Ciasto idealne.

  7. Frida napisał(a):

    A moja Mama zawsze mówiła, że ciasto na faworki ma być twarde raczej, spirytus (względnie ocet) i śmietana się zgadzają, ale smażenie tylko we wrzącym głębokim smalcu, broń Boże nie we fryturze☺

  1. 21 marca 2017

    […] Photo: Faworki [source] […]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

banner