Co zrobić, żeby karp nie smakował mułem?


Może Ci się również spodoba

4 komentarze

  1. Weronika pisze:

    Słyszałam o tym, żeby namoczyć karpia w soku z cytrusów.
    A ostatnio przeczytałam w książce „Kuchnia staropolska” Piotra Adamczyka o tym, żeby dzwonki karpia ułożyć w misce tak, aby się nie dotykały, następnie zalać je wrzącym octem i przykryć.

  2. kaira pisze:

    moczę w jogurcie naturalnym.

  3. ted pisze:

    Mułu i smrodu niczym się nie zniweluje więc polej karpia ostrożnie wrzątkiem / wodą/, nośna polewać kilka razy i oczyścić aż karpik będzie złoto biały / nie może być nic czarnego , no i teraz jak go usmażysz to poczujesz smak karpi. Polecam bo tak robię od lat .

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner